Takken

Kapoenen (6 – 8 jaar)

De jongste tak binnen onze scouts. Het leven van een kapoen is één vol spel, fantasie, creativiteit en expressie. Gedurende het jaar nemen we ze mee op grootse avonturen: van het veroveren van mysterieuze werelden, tot het helpen van een koningin om haar minnaar terug te vinden. Hierbij leren ze samenwerken in groep, terwijl ze natuurlijk ook ontzettend veel plezier maken.

Kawellen ( 8 – 11 jaar)

Een tak ouder zijn de kawellen. Kawellen doen niets liever dan nieuwe dingen ontdekken. Ze krijgen dan ook ruimte en kansen om uit te proberen en van elkaar te leren. Bij onze spelen worden kawellen voortdurend uitgedaagd zodat ze steeds geprikkeld worden. Uiteraard hoort hier ook de nodige dosis fantasie bij. Maar deze inkleding leunt steeds dichter bij de realiteit. Zo gaan ze naar een casino, organiseren ze een verjaardagsfeestje of doen ze het een keertje zonder die vervelende jongens/meisjes.

Jonggivers ( 11 – 14 jaar)

Bij de jonggivers wordt het menens: vlotten bouwen, tafels sjorren, vuren bouwen, trektochten maken en in tenten slapen. Kortom, hier leren we ze wat scouting nu echt betekent. Jonggivers worden uit hun comfortzone getrokken en zo ontdekken ze in de scouts een heel nieuwe kant van zichzelf. Stilaan leren jonggivers dat scouting niet stopt als de vergadering is afgelopen.

Givers ( 14 – 17 jaar)

Bij de givers is er ruimte voor grotere projecten. Met de groep een snuifje avontuur realiseren, of uitgedaagd worden door elkaar. Bij de givers wordt de afstand tussen leiding en leden een stuk kleiner waardoor er veel meer inspraak is. Givers zijn reeds zelfstandig en willen graag als volwassene behandeld worden en krijgen hiervoor dan ook de nodige kansen. Er zijn echter ook momenten dat ze zo hard opgaan in een spel dat ze weer helemaal kapoen worden.

Jin ( 17 jaar)

Jinners: de oudsten onder de leden. In één jaar tijd worden ze klaargestoomd begeleid om het jaar daarna eventueel in leiding te komen. Door regelmatig eens een activiteit voor je eigen groep of voor andere takken in elkaar te steken, kan men al eens het gevoel opsnuiven om volgend jaar volwaardig in leiding te staan. Jins proberen hun eigen doelen en verwachtingen te realiseren en genieten dan ook van de vrijheid en de zelfstandigheid die ze in hun jintak krijgen. Het is een veilige plek waar ruimte is voor fouten en waar de mafste ideeën worden gerealiseerd.

Nieuw ?

Wil je je als nieuw lid inschrijven bij ons? Klik hier

Trimesterprogramma