Online inschrijven

Vanaf wanneer mag mijn kind naar de scouts komen? Rond de beginleeftijd van kapoenen bestaat er binnen de beweging een algemene regel. Die luidt dat “een kind kan aansluiten bij de kapoenen als hij of zij 6 jaar wordt vóór 1 januari van het lopende werkjaar ofwel in het eerste leerjaar zit”. Voor het schooljaar/scouts- en gidsenjaar 2018-2019 betekent dit dat kinderen kunnen aansluiten die geboren zijn voor 31 december 2012 ofwel jongere kinderen die reeds in het eerste leerjaar zitten.

Online Inschrijven

Beste ouders

Welkom op de inschrijvingspagina van scout OLV Troost en Anne Frank. Via onderstaande link kunnen jullie jullie kind bijna helemaal zelf inschrijven. Dat wil zeggen, jullie vullen alle gegevens in, en de groepsleiding schrijft ze bij in in de groepsadministratie. Dat verkleint de kans op fouten.

Hoewel wij functioneren als één groep, zijn we er administratief eigenlijk nog steeds twee, een jongens- en een meisjesscouts. De jongens moeten dus ingeschreven worden als lid van OLV van Troost en de meisjes van Anne Frank.

Als u uw kind hier inschrijft en u krijgt een bevestigingsmailtje van de groepsleiding is uw kind officieel een scouts of gids. Hoera! Hij of zij komt rechtstreeks in de groepsadministratie van Scouts en Gidsen Vlaanderen terecht. Dan is uw kind ook verzekerd bij alle activiteiten in scoutsverband. Nogmaals hoera.

Maar daarvoor betalen wij 32 euro aan Scouts en Gidsen Vlaanderen, wij zullen dus verwachten dat u ook aan ons lidgeld betaalt. Schrijf uw kind dus pas in als hij/zij overtuigd en enthousiast is. Elk kind mag drie keer komen proberen zonder ingeschreven te zijn om misverstanden te vermijden, maak daar gebruik van. (Maar vergeet de inschrijving achteraf ook niet, anders is uw kind niet verzekerd)

Lidgeld

Standaard lidgeld bedraagt 42 euro voor je eerste 2 kinderen. Vanaf het 3e kind betaal je 32 euro. Indien dit een probleem vormt kan u dit aanduiden op de online inschrijvingstool. U mag ook steeds de groepsleiding hierover contacteren.

Voor mensen die graag een extra steentje bijdragen hanteren we sinds dit jaar ook een tweede vrijblijvend tarief van 52 euro. Dit om ons materiaal zoals balken, touwen, keuken grief enz. in orde te houden en zo nodig uit te breiden.

Wij wensen u en uw kind alvast heel veel plezier en onvergetelijke momenten op de scouts.

Als alles goed is verlopen krijg ik een aanvraag en u een bevestiging, als er iets niet werkt, kan u natuurlijk nog steeds gewoon de inschrijvingsgegevens (voornaam, naam, geslacht, geboortedatum, adres(sen), mailadres en gsm- en telefoonnummer mailen naar groepsleiding@scoutsheverlee.be.

MEISJES – Link op de site voor Anne Frank

JONGENS – Link op de site voor OLV van Troost