Groepscomitee

• Hier zitten ze dan
  • allemaal even poseren voor de foto

« Groepscomité » zal u zeggen, « wat is dat voor een beest? »

Wel, enkele jaren geleden sprak Jo, de toenmalige groepsleider, enkele OUDERS aan om de scouts vooral LOGISTIEK te ONDERSTEUNEN, zonder zich daarbij in te mengen in de pedagogische werking van de scouts.

Deze ouders hebben zich de eerste zes maanden wijselijk beraad over de structuur waarin deze ouderwerking zich zou organiseren: wel een VZW, geen VZW, wel een VZW, ….uiteindelijke conclusie: geen VZW. De aangesloten ouders betalen enkel het lidgeld aan de scouts zoals andere leden, zodat ook zij verzekerd zijn tijdens hun activiteiten.
Na het denken, kwam het doen. Zo hebben we al enkele papierslagen op ons palmares, een nieuwe scheidingswand in de lokalen boven, nieuwe ramen in de lokalen aan de Bronlaan en een vers likje verf, mooie gordijnen in de lokalen beneden (zodat eventuele huurders deftig kunnen slapen), een kast rond de zekeringen, een goed functionerend toilet en lavabo, een ontbossing rond de lokalen boven, een kaas- en wijnavond na het groepsfeest, een aansluiting voor het gasvuur, …

Het is echter niet al werken wat de klok slaat!! HUMORistische vergaderingen bij POT EN PINT worden afgewisseld met wijnproeverij (u wil toch zeker goede wijn op het groepsfeest..!), papier ophalen met koffiekoekskes van de bakker in Egenhoven. Kwissen (dit jaar ambiëren we te winnen!!) met lekker eten.

Waar kijken we dit jaar naar uit?

Tonnen PAPIER in januari en juni (papierslagen Egenhoven)

Heel veel leuke KLUSJES!
Een OVERWINNING op de leiding: Volleybal wedstrijd, wanneer de zomer aanbreekt!

Veel KAAS- en WIJN en vooral veel kaas-en wijnETERS na het groepsfeest op 7 mei 2010!

U ziet: IEDEREEN kan aan de slag bij het oudercomité: denkers, handige harries, intelligente mensen, keukenpieten, stoere binken, supporters, en vooral ook vrouwen!!

Enerzijds zoeken wij nog een tweetal permanente leden ter ondersteuning van de vijf huidige permanente leden die de activiteiten voorbereiden. Dit engagement is zeker niet tijdsintensief en omvat een vijftal keer vergaderen per jaar. Anderzijds zoeken wij medewerkers die meehelpen deze activiteiten te realiseren.

Meer informatie en contact

Indien u nog meer informatie wenst, kan u steeds terecht bij de groepsleiding

Pieter, Annelies, gil en Hanne via